Нові правила Netflix щодо спільного користування акаунтами почнуть працювати в США й низці інших країн із другого кварталу 2023 року, пише IGN із посиланням на звіт компанії для акціонерів.

Netflix вводить новий алгоритм перевірки користувачів, щоб одним акаунтом можна було користуватися лише в межах однієї родини. Щоб переконатися, що пристрої користувачів пов’язані з основним користувачем, Netflix проситиме підключатися до Wi-Fi всіх користувачів в одному місці (вдома), відкривати застосунок або вебсайт Netflix і переглядати щось принаймні щомісяця.

Якщо користувачі не дотримуватимуться правил, Netflix запропонує їм зареєструвати власний обліковий запис і може заблокувати доступ, доки вони цього не зроблять.

Також за додаткову плату користувач може надати доступ до свого облікового запису Netflix людям, які не проживають разом із ним. Такі правила вже працюють в кількох країнах, зокрема Канаді, Новій Зеландії, Португалії й Іспанії. Плата за обмін паролем відрізнялася залежно від країни, однак досі становила не більш як 2,99 долара, відзначають в IGN.

«У першому кварталі ми запустили платний обмін паролями в чотирьох країнах і задоволені результатами. Ми плануємо широке впровадження [нових правил], зокрема в США, у другому кварталі», – заявили в Netflix.

Користувачі можуть запросити тимчасовий код для перегляду Netflix поза домом, якщо вони подорожують.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Близько 100 мільйонів користувачів Netflix у світі користуються чужими паролями для авторизації на платформі. Щоб боротися з цим, у січні 2023-го компанія вирішила запровадити новий алгоритм перевірки користувачів.

У лютому 2023-го нові правила почали працювати в Канаді, Новій Зеландії, Португалії й Іспанії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі