Київський дизайнер Богдан Гдаль розробив новий шрифт для назви станції метро «Площа Українських Героїв». 

«Головним моїм викликом стало зробити так, щоби стиль архітектури станції, який зовсім не має нічого українського за духом, через дизайн літер і додаткові графічні акценти отримав такий настрій», – написав дизайнер на своєму сайті. 

Український дух у самих літерах дизайнер вирішив передати через дві складові: оригінальні історичні форми деяких літер і стиль з початку 20 століття епохи Нарбута й Кричевського. 

«Літера Щ має центральний хвостик замість бокового. Це наголос на давнину, бо це історична форма літери, яка лише відносно недавно отримала звичний для нас вигляд. Плюс у цій літері закладається натяк на державний герб, який, зі свого боку, перегукується з теперішньою емблемою ЗСУ, що нанесена на шевронах воїнів», – додає Богдан Гдаль.

Проте в синьої гілки метро є так званий фірмовий шрифт – геометричний гротеск, який використано на «Героїв Дніпра», «Мінській», «Тараса Шевченка».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Площу Льва Толстого в Києві перейменували на площу Українських Героїв у березні 2023 року. 

Експертна комісія з перейменувань вулиць й інших топонімів, пов’язаних із Росією і її сателітами, пропонувала Площу Льва Толстого перейменувати на площу Павла Скоропадського. Хоча під час голосування найбільше голосів віддали назві Старокиївська (варіант площа Павла Скоропадського був на другому місці). 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі