У готелі Nemo в Одесі блогерці Стасі Макєєвій доставили морських котиків просто в номер, повідомили в зоозахисній організації UAnimals.

17 квітня блогерка опублікувала в TikTok відео з готельного номера, на якому було видно тварин. Імовірно, їх надали з дельфінарію «Немо» для фотосесії, відзначили зоозахисники.

«Допис спричинив хвилю обурення. Ми отримали шквал повідомлень і тисячі позначок із проханням запобігти знущанню над тваринами», – написали в UAnimals.

Команда UAnimals подала заяву до поліції, адже закон забороняє надавати фотопослуги з дикими тваринами поза межами зоопарків, цирків і дельфінаріїв.

Поведінку блогерки й керівництва готельного комплексу Nemo зоозахисники назвали жорстоким поводженням із тваринами й пропагандою експлуатації.

На момент публікації відео з тваринами вже недоступні на сторінці блогерки в TikTok.

UPD. В одеському дельфінарії «Немо» пояснили, чому в номері блогерки був морський котик. Там кажуть, що морські котики – соціальні істоти, які щодня гуляють із тренерами. Під час однієї із прогулянкок вони зустріли блогерів і «подружилися» з ними, тому вирішили разом зняти відео. Це зробили для того, щоб показати, «наскільки котики суспільні і як позитивно ставляться до гри з людьми».

Активістів UAnimals, які подали заяву до поліції, назвали «зоорадикалами-веганами», які «заради хайпу» створюють і поширюють в інтернеті фейки, спрямовані на створення нетерпимості та навіть ненависті до будь-якого способу утримання всіх видів тварин».

UPD 19 квітня. Поліція Одеської області відкрила кримінальне провадження за статтею 299 Кримінального кодексу про жорстоке поводження з тваринами. Тренер тварин повідомив поліцейським, що котиків ніхто в оренду не здавав.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У червні 2017 року Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність і збільшила штрафи за жорстоке поводження з тваринами. За жорстоке поводження з тваринами передбачений штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза.


Редакція The Village Україна розповідала, що робити, якщо стали свідком знущання над твариною.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі