У Пекіні скасували вимогу про обовʼязкове носіння маски в метро, що діяла три роки, пише Reuters. Зі станцій метрополітену вже зняли відповідні таблички.

Напередодні маски в громадському транспорті перестали бути обовʼязковими по всьому Китаю. Користувачі соцмереж порівнюють зняття обмежень із «завершенням епохи», відзначає видання.

Спираючись на дані ВООЗ, у Китайському центрі контролю та профілактики захворювань заявляють, що пандемія наближається до кінця.

Обмеження, повʼязані з COVID-19, Китай почав скасовувати ще в грудні 2022 року. Станом на початок квітня захворюваність у країні дещо зросла, однак новий великий спалах називають малоймовірним.

Окрім транспорту, маски дозволено не носити в супермаркетах, кінотеатрах й інших громадських місцях, окрім медичних установ і пансіонатів для людей похилого віку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Гонконзі не вимагають носити маски в громадських місцях із 1 березня.


Пандемія COVID-19 закінчиться у 2023 році, заявив генеральний директор ВООЗ. Щотижнева кількість зареєстрованих смертей від коронавірусу вперше за три роки стала нижчою, ніж у 2020-му, кажуть у ВООЗ. Там переконані, що зможуть оголосити про закінчення пандемії вже цього року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі