Пік повеней у Києві очікують 22 квітня, повідомив директор департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук в ефірі телемарафону, посилаючись на дані Укргідрометцентру.

За його словами, аварійних підтоплень у Києві поки не фіксують: є лише підтоплення заплавних територій, які підтоплює майже щороку за весняних повенів.

Фото: ДСНС

Водночас цьогорічний рівень води збільшується на 0,5–1 метр, як порівняти з минулими роками, додав Ткачук.

Зараз підтоплення островів фіксують у парку «Муромець», Гідропарку, Трухановому острові, а також Галерній затоці, Корчуватому й приватних ділянках біля Осокорків.

Причиною підтоплень у КМДА називають сезонність, регулярні опади, а також те, що Каховська ГЕС не працює в повному режимі й інші греблі каскаду дніпровських ГЕС вимушені регулювати ситуацію.

Станом на 12:00 17 квітня рівень води в Дніпрі становить 9 359 сантиметрів (критичний рівень – 9 415 сантиметрів). Тобто до критичного рівня залишається ще 50–60 сантиметрів.

Уже проводять додаткові тренування для рятувальників і всіх служб у разі, якщо вода досягне критичного рівня. У КМДА також додають, що районні комісії техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій розглядатимуть випадки пошкодження майна чи іншої шкоди підтриємствам унаслідок повені. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Через підвищення рівня води в Дніпрі 13 квітня виникли підтоплення в Києві й Борисполі. У Києві й області оголосили другий рівень небезпеки.

Підтоплення також відбуваються на території Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Рівненської, Полтавської, Черкаської й Чернігівської областей.

Ми розповідали, як підготуватися до можливих підтоплень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: ДСНС