У Києві облаштують ще три реабілітаційні парки, два з них створять з нуля, розповів директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король в інтервʼю «Вечірньому Києву».

Це будуть парки, які мають сприяти емоційно-психологічному відновленню людей. З нуля створять парк «Срібний кіл» і парк навколо озера Йорданське, який почали облаштовувати ще в 2021 році. Навколо озера Йорданське облаштують бігову доріжку, яку створюють зі спеціального дренажного матеріалу. Реабілітаційним також буде парк «Орлятко» у Соломʼянському районі.

Парк «Прибережний» у затоці Берковщина

Першу чергу парку «Прибережний», що в затоці Берковщина, планують відкрити навесні 2023-го. Там облаштували освітлення, системи поливу і вбиральню.

Реконструкцію парку імені Рильського також хочуть звершити до кінця 2023 року. На локації вже оновили ігрову зону й створили будиночки для кажанів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Роботу над концепцією парку «Срібний кіл» уздовж проспекту Миколи Бажана почали ще навесні 2021 року. У листопаді тривало онлайн-обговорення проєкту. Кияни могли надавати свої пропозиції або зауваження через онлайн-анкету. «Київзеленбуд» врахував пропозиції місцевих мешканців і затвердив перелік правок, які рекомендують внести в проєкт.

Благоустроєм парку займатиметься ТОВ «Єва проджект». У серпні вартість робіт оцінювали в 1,3 мільйона гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото: КО «Київзеленбуд»