В Нідерландах планують розширити доступ до евтаназії для невиліковно хворих дітей до 12 років, пише видання NL.Times. 

Кабінет Міністрів планує ухвалити відповідну постанову протягом року. Як пише видання, постанова дасть можливість евтаназії дітям від одного до 12 років, якщо вони «відчувають нестерпні та безнадійні страждання».

«Нові рекомендації, ймовірно, стосуватимуться лише приблизно до десяти дітей на рік, для яких припинення життя є єдиним життєздатним способом покласти край стражданням», – сказав міністр охорони здоров'я Ернст Кайперс.

Закон про евтаназію в Нідерландах вже дозволяє дорослим і дітям віком від 12 років покінчити з життям, якщо вони страждають і не мають надії на лікування. Закон вважає їх здатними усвідомити свою ситуацію та серйозність свого рішення. Евтаназія передбачає самовизначення та компетентність, яких, за законом, не вистачає дітям віком до 12 років.


Нідерланди першими у світі легалізували евтаназію у 2002 році. Відповідний закон дозволяє лікарям переривати життя пацієнтів за дотримання строгих умов вводячи смертельну дозу ліків або даючи їм спеціальні ліки.


В Україні евтаназія заборонена. Оскільки згідно зі статтею 27 Конституції України ніхто не може бути свавільно позбавлений життя.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі