Українське вино Shabo презентують на ринку Фінляндії, повідомив співзасновник компанії Гіоргі Іукурідзе.

За словами співзасновника, Фінляндія є «однієї з найвибагливіших країн щодо правил реалізації алкоголю». Продаж алкоголю у Фінляндії здійснюється лише через незалежну компанію Alko, яку контролює Міністерство соціальних справ та охорони здоров'я Фінляндії. Ця мережа магазинів має відповідні обмеження щодо графіка продажу і навіть днів тижня: у неділю чи на свята придбати алкоголь не можна.

«Потрапити зі своїм закордонним продуктом на полиці даної мережі ви маєте право лише після того, як виграєте тендер. Тут своєю чергою повинен бути відповідний запит від Alko, «що їм необхідні вина від конкретної країни». І наскільки мені відомо, вперше за всю історію Alko цей запит на українські вина й поставили», – написав Гіоргі Іукурідзе.

Тендерний процес тривав з осені 2022. Для української компанії це уже 21 ринок експорту. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Виробничі потужності української виноробної компанії «Шабо» розташовані в селі Шабо Білгород-Дністровського району на Одещині. Компанія працює з 2003 року. 


Редакція The Village Україна поговорила з керівним менеджером виноробні Андрієм Стрільцем про втрачені склади на Херсонщині й Київщині, третю війну й відновлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі