У лікарні «Охматдит» у Києві використали ендокапсулу для обстеження дитини. Це вперше, коли таку процедуру проводять в Україні, повідомили в МОЗ.

Ендокапсула – це камера у вигляді капсули, яка дозволяє побачити слизову оболонку тонкого кишківника. Іншими методами досліджень побачити її зміни неможливо, відзначають у МОЗ. 

Капсулу можна застосовувати навіть для обстеження маленьких дітей віком від двох років. Пацієнти самостійно ковтають її, як звичайну таблетку, запиваючи водою.

«Поки триває дослідження, пацієнт може стрибати, ходити, бігати, сидіти, лежати, грати. Через годину після проковтування капсули вже можна пити, а через три – їсти», – розповідають у МОЗ і додають, що дослідження за допомогою ендокапсули проходить безболісно для пацієнта.

Капсула одноразова, під час дослідження вона самостійно проходить шлунково-кишковий тракт і виходить природним шляхом.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Охматдит» зможе надавати повний спектр медпослуг у боротьбі з дитячим раком. У 2022 році в лікарні почав роботу сучасний лінійний прискорювач для проведення променевої терапії дітям з онкологічними захворюваннями. Апарат дає можливість робити весь комплекс процедур для дітей з важкою онкологічною патологією, який зараз доступний у світі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: «Охматдит»