Перший комітет підтримав законопроєкт про скасування евакуації авто, що порушують правила паркування, до кінця воєнного стану. 

Автор законопроєкту Володимир Крейденко каже, що водії під час повітряних тривог змушені залишати автомобілі з порушенням правил, щоб вчасно сховатися в укриття. За статистикою, яка згадується в пояснювальній записці, за рік дії воєнного стану в Україні через повномасштабне військове вторгнення РФ кількість випадків тимчасового затримання транспортних засобів зросла.

«Часто такі затримання відбуваються навіть без законних підстав», – запевняє автор законопроєкту. 

Попри підтримку одного комітету, експертна комісія ВР заявила, що законопроєкт може створити додаткові загрози. 

«Може скластися ситуація, за якої життя і здоров’я, недоторканність майна, зручності однієї особи (водія-правопорушника) будуть забезпечуватися за рахунок створення загроз для життя, здоров’я й безпеки необмеженого кола осіб, які також мають потреби в евакуації, пошуках укриття тощо»,  ідеться в експертному висновку.

Таку ж думку підтримує й ініціатива «Пасажири Києва». «Хай стоять тролейбуси і трамваї, які не можуть проїхати через неправильно припарковане авто. І таке авто після прийняття законопроєкту інспектор із паркування евакуювати не зможе», – кажуть в ініціативі. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві діє безкоштовне паркування на муніципальних майданчиках, яке тимчасово ввели 4 квітня. Причина, за інформацією «Суспільного», несвоєчасне підписання договору для проведення платежів від керівництва «Київпастрансу». У КМДА зазначають, що паркування тимчасово зробили безоплатним через «завершення юридичних процедур, повʼязаних з оновленням договорів».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі