Історичний кінотеатр «Ужгород», який не працює вже понад 15 років, хочуть перебудувати під ТЦ й обʼєднати з рестораном «Корона», пише місцеве видання Uzhgorod.

Ресторан поєднають з ТЦ в одну наскрізну споруду. Там будуть торгові площі, фудкорти й сучасний кінотеатр.

Попередній ескіз проєкту

Біля споруди вже розташували будівельний паркан. Утім, погодженого з місцевої владою проєкту майбутньої реконструкції досі немає, додає видання.

Зносити кінотеатр не будуть, адже будівля перебуває у приватній власності лише частково, пояснює забудовник Іван Волошин. На другому й третьому поверхах споруди працює Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва.

Крім того, забудовник обіцяє, що реконструкція не вплине на геометрію будівлі, висотність, габарити вітрин.

Подати концепцію на розгляд орієнтовно хочуть у травні. Спершу планують розчистити територію від будівельного сміття, яке залишилося після демонтажу інтерʼєру у 2017 році.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кінотеатр «Ужгород» звели в 1932 році за проєктом словацького архітектора Людовіта Ельшлеґера. Тоді кінотеатр і міська бібліотека працювали в одній будівлі.

У 2013 році кінотеатр «Ужгород» перестав працювати. Міська рада ухвалила рішення про відчуження землі, правоохоронці відкрили кримінальне провадження, однак жодних рішень не ухвалили. Так кінотеатр перейшов у приватну власність.

Будівля перебуває в межах історичного ареалу міста. Попри це кінотеатру немає в Державному реєстрі нерухомих пам’яток України, також він не має статусу пам’ятки культурної спадщини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Ужгородська міська рада, Uzhgorod.net.ua