У музеї-майстерні І. П. Кавалерідзе на Андріївському узвозі відкрили виставку робіт Леоніда Бурковського.

72-річний художник уже 14 років працює двірником. Навесні 2023-го митець виставив свої полотна на огляд жителів двору, який він же й прибирає, повідомляла ТСН.

Після того, як світлини з роботами Бурковського стали поширювати у соцмережах, музей запропонував чоловіку організувати персональну виставку.

На виставці представлені акварельні, олійні роботи, а також понад 70 картин, які художник створив на старих плакатах з використанням гуаші і акрилу та за допомогою інструментів, як-от ніж та палиця.

«Мінімалістичними засобами Бурковський не тільки створює рефлексію на особисте світовідчуття, а й дає змогу нам створити свій власний сюжет у його картинах», – кажуть організатори.

«Малювати Бурковський почав 25 років тому, хоча цьому і не вчився, раніше навіть мав персональні виставки, та на них потрібні фінанси. Зробити виставку просто неба його надихнув фільм про історію світового успіху вуличного художника Бенксі», – ідеться в сюжеті ТСН.

Художник визначає свій стиль як абстракціонізм чи авангардизм і каже, що поки не збирається продавати роботи, адже має на меті «не збагачення, а стати знаною людиною».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Музей-майстерню Івана Кавалерідзе відкрили у 1993 році на Андріївському узвозі, 21. Тут скульптор у 1911 році створював пам’ятник княгині Ользі. Музей зберігає понад 5000 експонатів, що присвячені життю та творчості Івана Кавалерідзе, також тут працює галерея «У домі Івана Кавалерідзе».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Слава Фролова