Через безоплатне паркування Київ недоотримує близько 350 тисяч гривень щодня в місцевий бюджет, повідомляє «Суспільне», посилаючись на джерела в КМДА.

«Сам «Київтранспарксервіс» теж постраждав від недбалості. Адже кошти, що надходять за паркування в кількості 40%, зараховуються саме на рахунок комунального підприємства. Інші 60% направляються до бюджету столиці», –цитує видання.

Планове надходження в міський бюджет за оплату паркування в мобільному застосунку має становити 121 мільйон гривень у 2023 році, тобто близько 10 мільйонів на місяць, але ці кошти не надходять до бюджету міста.

Безоплатне паркування на муніципальних майданчиках тимчасово ввели 4 квітня. Причина, за інформацією «Суспільного», несвоєчасне підписання договору для проведення платежів від керівництва «Київпастрансу». У КМДА зазначають, що паркування тимчасово зробили безоплатним через «завершення юридичних процедур, повʼязаних з оновленням договорів».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після повномасштабного вторгнення паркування тимчасово робили безкоштовним, але з 16 травня оплату паркування на муніципальних майданчиках відновили.


8 серпня 2022 року паркування в Києві знову тимчасово зробили безкоштовним через судовий процес щодо вартості паркування, а 7 листопада повернули.


Тут ми пояснювали, чому платне паркування важливе для боротьби із заторами в місті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі