У Києві викрили осіб, які намагалися переоформити майно російської підсанкційної корпорації «Росатом» у Подільському районі, щоб його не націоналізували, повідомили в міській прокуратурі.

Слідство встановило, що «Росатом» володіє будівлею на вулиці Костянтинівській, 31, що навпроти кінотеатру «Жовтень». Будинок має площу понад 1000 квадратних метрів, а його вартість оцінюють у понад 100 мільйонів гривень.

Група осіб на замовлення «Росатома» намагалася підробити документи й змінити право власності приміщення на підконтрольне підприємство.

Суд наклав арешт на будівлю й передав її в управління Агенції з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Двох осіб, причетних до схеми, затримали в приміщенні приватного нотаріуса й відправили під варту. Триває досудове розслідування, щоб встановити інших учасників злочину.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховна Рада України в березні 2022 року ухвалила рішення про конфіскацію активів, що належать Російській Федерації і її резидентам. За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, конфісковані активи будуть головним джерелом коштів для відбудови України.

У Києві вже арештували частину одного з торгових центрів, контрольний пакет акцій у якому належить росіянам (це ТРЦ «Мармелад» на Караваєвих Дачах), а також ТРЦ «Метроград» і готелі мережі Premier. Також на користь держави дозволили конфіскувати в російських олігархів ТРЦ Ocean Plaza.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Київська міська прокуратура