Європейські контракти й документи можна буде підписати в «Дії», повідомили в Мінцифри.

Мінцифри розробило «Дія.Підпис-EU», який відповідає технічним вимогам Європейського Союзу. Це означає, що країни ЄС зможуть верифікувати підпис, зроблений у «Дії».

Як взяти участь у бета-тестуванні

Застосунок «Дія» потрібно оновити до останньої версії. Під час активації «Дія.Підпису» він автоматично створюватиме два підписи – за українським стандартом (ДСТУ) і за міжнародним (ECDSA). Користувачу потрібно буде обрати потрібний варіант, коли він підписуватиме документ на платформі.

Сам процес підписання не змінився. «Один клік очима, біометрія обличчя звіряється з біометрією в реєстрі – і ви укладаєте онлайн-контракт з іноземними партнерами, підписуєте заяву тощо», – пише міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Під час бета-тестування підписати документ «Дія.Підписом-EU» можна буде на двох платформах: Іd.gov.ua (ICEI) й у сервісі документообігу «Вчасно». Далі сервіс планують маштабувати.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У лютому 2023-го «Вчасно» запустив міжнародний сервіс Akurata, який дозволяє підписувати електронні документи за кордоном. Він працює в тестовому режимі й підтримує документи різних типів: договори, інвойси (фактури), комерційні пропозиції, внутрішні документи, офери й інші HR документи. Сервіс ще мають адаптувати під законодавчі вимоги до електронних документів тих країн, де такі вимоги існують.


Також українці, які вакцинувалися від COVID-19 за кордоном, тепер можуть отримати сертифікат у «Дії». Ми розповідали, як це зробити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі