У США 24% опитаних батьків зізналися, що не повідомляли нікого про те, що їхні діти хворіли на COVID-19, коли мали таку підозру або навіть підтверджений діагноз, пише Forbes із посиланням на дані дослідження.

Крім того, 21% дозволяли своїм дітям порушувати правила карантину чи ізоляції.

Таким способом більшість опитаних «реалізовували свою «особисту свободу» як батьки», відзначили дослідники. Так свою поведінку пояснили 52,4% батьків, які не повідомляли про те, що їхні діти хворіють; 36,5% тих, хто належним чином не ізолював своїх дітей; і 47,8% тих, хто порушив правила карантину.

Серед інших причин – небажання пропускати події, школу чи позакласні заняття.

Опитування також виявило, що 10,1% батьків брехали про те, що їхні діти вакциновані проти коронавірусу.

Водночас 12,2% батьків зробили навпаки, повідомивши іншим, що їхні діти не щеплені, хоча насправді вони отримали вакцину від COVID-19.

«Це свідчить про те, що соціальний тиск проти вакцинації в деяких місцях був настільки сильним, що деяким батькам доводилося фактично приховувати той факт, що їхні діти дотримувалися рекомендацій щодо охорони громадського здоров’я».

9,7% батьків повідомили, що завищували вік своїх дітей, щоб вони могли отримати щеплення (коли вакцини не були дозволені для певних вікових категорій).

Майже п’ята частина (19,4% респондентів) не тестувала своїх дітей на коронавірус, хоча й підозрювала, що вони хворі на COVID-19.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У США від коронавірусу померло 1,15 мільйона людей, що є найвищим показником смертності від пандемії COVID-19 у світі.


У ВООЗ прогнозують, що пандемія COVID-19 закінчиться у 2023 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі