BlaBlaCar розповів про найпопулярніші автобусні напрямки у 2023 році серед українців, а також провів дослідження про те, як за час повномасштабного вторгнення змінилися звички пасажирів.

Варшава (Польща) і Кишинів (Молдова) залишаються лідерами за популярністю серед українців. В Україну подорожувальники найчастіше повертаються з пересадкою через Варшаву й Краків. Популярними також є маршрути до Чехії (Прага), Німеччини (Берлін, Гамбург).

Збільшилася кількість поїздок на довгі відстані, зокрема до країн на заході Європи. У топ – Франція (Париж і Ренн), Амстердам (Нідерланди) й Антверпен (Бельгія). Найбільше квитків на ці напрямки продали з Сум, Дніпра, Запоріжжя й Києва.

Як змінилися звички пасажирів?

У BlaBlaCar кажуть, що після початку повномасштабного вторгнення на подорожі стала менше впливати сезонність. Натомість люди частіше бронюють подорожі «перед символічними датами», наприклад 24 лютого.

Тривалість поїздок і пересадки також стали менше хвилювати пасажирів, пріоритет – дістатися потрібного міста.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


BlaBlaCar – це платформа для поїздок, яка дозволяє подорожувати у 22 країни світу. Сервіс допомагає користувачам знайти поїздки з попутниками або на автобусі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі