У Чернівцях реконструюють Центральну площу. Проєкт обрали на конкурсній основі, повідомляють у міській раді. 

Основним завданням конкурсантів було передбачити комплексне планування й благоустрій площі і створити комфортний пішохідний простір для відпочинку й дозвілля. Переміг проєкт команди архітекторів із Чернівців, Дніпра й Києва студія ландшафтної архітектури Kotsiuba, компанія Expolight й архітектурна майстерня О. Пікущенка.

Зараз Центральна площа міста поділена на кілька частин дорогою, якою їздять автомобілі й громадський транспорт. У майбутньому цю зону зроблять пішохідною, проїзд буде доступний лише для громадського транспорту. «Однак розуміємо, що допоки не вирішимо питання об’їзду, проїзд Головною вулицею перекривати передчасно», – написав заступник мера Василь Зазуляк.

Частину площі, де встановлено пам'ятник Шевченкові, облаштують як сквер. Історично ця частина не є Центральною площею. Тут буде багато зелених насаджень, дитячі зони й місця для відпочинку.

Також усю Центральну площу зроблять інклюзивною, без сходів. «Жодних рівнів чи незрозумілих «перепадів». До речі, це одна з основних зауваг, що звучала на громадських обговореннях», – написав Зазуляк.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Чернівцях також планують реконструювати парк імені Шиллера. Дивіться проєкт за посиланням


У центрі Чернівців замість дороги облаштували пішохідну зону з бруківки й плитки. Це ділянка вздовж Готельного провулку. Там уже встановили лави для сидіння, висадили дерева й планують оновити вуличне освітлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі