У Німеччині з травня 2023-го запровадять загальнодержавний проїзний квиток Deutschlandticket на автобуси й залізничний транспорт, повідомляє The Mayor.

Місячний квиток коштуватиме 49 євро, його можна буде використовувати в автобусах, трамваях і потягах (зокрема, міжміських) по всій країні.

Продаж квитків відкриють на початку квітня, а скористатися ними можна буде з 1 травня. Квиток можна буде також придбати в електронному вигляді.

Deutschlandticket – нова версія експериментального квитка, який тимчасово впровадили в Німеччині влітку 2022-го. Тоді проїзний на весь громадський транспорт (метро, автобуси, трамваї й регіональні потяги) коштував 9 євро на місяць.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Єдиний квиток на весь громадський транспорт, який коштував 9 євро на місяць, запровадили в Німеччині влітку 2022-го в межах експерименту. Квиток проіснував до кінця серпня й мав заохотити водіїв пересісти з автівок на потяги й автобуси. Результати експерименту показали, що люди в Німеччині дійсно почали частіше користуватися громадським транспортом, однак більшість так і не відмовилася від приватних авто.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі