Уряд запустив онлайн-майданчик для допомоги українцям, які постраждали внаслідок війни. На «Платформі допомоги врятованим» зібрали інформацію про ключові сервіси, які надають психологічну, соціальну, гуманітарну й правову допомогу.

Допомогу надаватимуть безоплатно й конфіденційно. Її можуть отримати українці, які перебувають у будь-якій точці світу.

Крім переліку сервісів, на сайті є матеріали про те, як самотужки розпізнати негативні наслідки насильства й впоратися з ними. Також на платформі є міжнародні посібники для фахівців, які працюють з людьми, які постраждали через війну.

Онлайн-майданчик планують масштабувати, «найближчим часом» хочуть додати розділ із сервісами, які працюють у сфері розвитку й освіти дітей. Крім того, «Платформа допомоги врятованим» просуватиме ініціативи для пошуку роботи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві з червня 2022-го запрацював міський кризовий центр «Соціотерапія», у якому безкоштовно надають психологічну допомогу цивільним, які пережили кризові події через війну.


У серії текстів про те, як війна впливає на психіку, ми розповідали, як психіка адаптується до кризових ситуацій, а також чому люди різко розходяться в таких умовах. Також пояснювали, як витримувати інакшість в умовах війни і що робити, щоб поліпшити якість сну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі