У Києві на вулиці Велика Васильківська, 80, виявили незаконну надбудову на даху багатоповерхівки, повідомив директор департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко.

Ні представники КМДА, ні поліція наразі не має доступу до надбудови, порушники заблокували прохід на дах, відзначив Ткаченко. Контрольних карток на проведення робіт не видавали.

«За подібні дії порушники мають нести покарання в суді, адже, окрім порушення благоустрою, ставиться під загрозу безпека мешканців будинку, на даху якого й почалося незаконне будівництво», – написав Ткаченко.

У КМДА збираються ініціювати позов до суду й вимагати відкриття кримінального провадження.

Чим це небезпечно

Фундамент будівлі, яку звели 1965 року, не розрахований на додаткове навантаження, тож через надбудову можуть виникнути проблеми з електромережею, а також із внутрішньобудинковими системами водопостачання й каналізації, пояснив архітектор Олег Гречух у коментарі виданню «Вечірній Київ».

Крім того, незаконна надбудова внеможливлює доступ до вентиляційних каналів від газових плит, які розташовані у квартирах поверхами нижче, і до евакуаційних виходів дах, відзначив архітектор.

За найгіршого сценарію стара будівля може взагалі обвалитися під тиском додаткового навантаження, заблокувавши під завалами людей, заявив Гречух.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2019-му незаконна надбудова зʼявилася на даху будинку на Майдані. Власника квартири зобовʼязали відновити дах і зробити ремонт у будинку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі