На сайтах із пошуку роботи, зокрема Work.ua, 7 березня з’явилися оголошення, де учні з маленьких міст шукають учителів без педагогічної освіти.

Оголошення написані від імені дітей: Кіра Сергіївна з 11-В шукає вчителя хімії; Яна Русланівна із 7-Б перебуває в пошуках викладача фізики; Іван Миколайович із 6-І хоче знайти вчителя англійської, а Катерині Григорівні з 9-Б потрібен викладач математики.

Ця кампанія має слоган «Вчитель – це покликання. Тебе покликала (Марічка з Воронькова/Петро з Гребінок)». Її запустили освітня організація «Навчай для України» й Bickerstaff.111, щоб популяризувати програму для тих, хто хоче стати вчителем без відповідної освіти.

У програмі можуть взяти участь ті, хто має диплом бакалавра будь-якої спеціальності, знає один з основних предметів шкільної програми 5–11 класів і бажає «бути проактивним і зростати й вдосконалюватись».

Усі учасники «Навчай для України» пройдуть шість етапів тестувань й інтервʼю. Для участі в програмі для них організують шеститижневий інтенсив із «базових навичок вчителювання, а далі вчитимуть педагогіки й лідерського розвитку.

Організатори кажуть, що програма надає постійну менторську підтримку й офіційне працевлаштування з додатковою стипендією.

Долучитися до програми можна і чат-боті, а тут можна дізнатися більше деталей про вимоги й умови участі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


UAnimals спільно з Robota.ua запустили благодійний проєкт «Пухнасті співробітники», де пропонують українським компанія найняти на роботу тварин з притулків. «Менеджери з обігріву, сну, муркотіння й гавкання» отримуватимуть щомісячну «заробітну плату», яку перераховуватимуть UAnimals на порятунок тварин, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі