Київський скейтер і засновник бренда Papa Power Максим Павленко почав разом із друзями-скейтбордистами будувати парк для катання на Дарниці, розповів він DTF Magazine.

Скейтпарк монтують на території колишнього заводу, що на вулиці Фанерній. Це неподалік Інституту хімії високомолекулярних сполук. У приміщенні площею 500 квадратних метрів зведуть чотири великі стаціонарні фігури для катання й багато малих фігур, також облаштують зону для відпочинку.

Відкриття планують «найближчим часом», однак після цього додатково зводитимуть нові фігури й облаштовуватимуть приміщення. Наразі команда скейтерів уже встановила освітлення, полагодила вікна й підлогу, зібрала каркас під першу фігуру для катання.

Проєкт парку створювали самостійно, «враховуючи нюанси приміщення». Конкурентів на оренду приміщення не було, бо старий завод можуть знести через «активну забудову новими ЖК», зазначає для DTF Максим Павленко.

Після завершення будівельних робіт на території скейтпарку планують відкрити школу для скейтерів, влаштовувати змагання, кінопокази, музичні вечори й фестивалі графіті.

Павленко також вважає, що Київ потребує ще хоча би одного скейтпарку, але вдвічі більшого за той, що  .

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2021-му на Троєщині почали будівництво нового скейтпарку для дітей, його відкрили для катання у жовтні 2022 року. На Троєщині вже є один скейт-парк. Він розташований на проспекті Маяковського, 21-Г.


У кінці 2020 року у фітнес-парку «Озеро Лебедине» обладнали скейт-зону для катання на скейтборді, роликах й екстремальних самокатах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Олександр Бурчак