У Києві презентували цифрову платформу «Єдиний освітній простір», що працюватиме як закрита соцмережа для вчителів шкіл, учнів і батьків.

Через платформу учні зможуть отримати доступ до освітніх матеріалів і переглядати свою успішність, а батьки – перевіряти результати навчання дітей і спілкуватися з учителями. Учителі отримають можливість автоматизовано формувати звіти й дашборди.

«Більше жодних Viber-чатів, комунікація здійснюється на платформі», – відзначив керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич.

У кожного учня буде ID-профіль, до якого буде прив’язана освітня хронологія й історія навчальної успішності. На платформі будуть виписки оцінок і табелі, розклад, статистика відвідуваності. Також можна буде відстежувати очікувані бали за семестр із кожного предмета.

За допомогою платформи вчителі зможуть автоматизувати складання звітів, моніторити успішність дітей. Шкільні журнали переведуть в електронний формат.

Освітні працівники ще мають пройти курс з опанування нової системи, відзначили в КМДА.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Першим містом України, де запровадили єдиний електронний щоденник для всіх шкіл, став Львів. Місцева онлайн-платформа «Навчання і Технології» дозволяє слідкувати за успішністю дитини, прикріпляти домашні завдання й проводити навчання через відеочат.


Згідно зі статистикою МОН, із 298 тисяч українських учнів 46,4% навчаються дистанційно й 61,3 тисячі продовжують навчання онлайн за кордоном.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі