Українські біженці в Молдові можуть отримати безоплатні квитки на польоти до країн ЄС, повідомляє Visit Ukraine.

Українцям, які знайшли тимчасовий прихисток у Молдові, надаватимуть авіаквитки до Австрії, Франції, Німеччини, Італії, Ірландії, Латвії, Ліхтенштейну, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Іспанії і Швейцарії.

Квитки можуть отримати українці, які належать до однієї з категорій:

  • мають родичів у країнах Євросоюзу й потребують допомоги для воззʼєднання;
  • біженці з інвалідністю чи особливими потребами (особам, яким потрібен медичний супровід чи інвалідний візок, нададуть необхідну підтримку);
  • самотні батьки з трьома чи більше дітьми;
  • вагітні жінки;
  • люди похилого віку.

Для того, щоб отримати безоплатний авіаквиток, треба мати закордонний паспорт, внутрішній паспорт, документ про надання притулку в Молдові й документ про постійне місце проживання в Україні.

Щоб зареєструватися для участі в програмі, потрібно заповнити анкету, звернутися до центру реєстрації УВКБ ООН чи зателефонувати на гарячу лінію допомоги біженцям за телефоном 0 800 800 11. Після цього учасникам програми перетелефонують або запросять на особисту співбесіду.

Крім того, потрібно завчасно подати заявку на участь у програмі. Країну можна обрати під час реєстрації. Учасники програми будуть летіти комерційним рейсом, але існує ймовірність і чартерного авіаперельоту, зазначають у Visit Ukraine.

Там додають, що обрати дату вильоту не можна. Політ призначать лише після того, як країна, яка прийматиме, буде мати місце для проживання. У середньому тривалість процесу від реєстрації до польоту триває три тижні.

Безоплатні квитки забезпечує програма EU+ Air Transfers, яку кооординують Міжнародна організація з міграції, УВКБ ООН й уряд Молдови.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українці, які перебувають у Великій Британії, можуть безоплатно отримати квитки на Євробачення-2023.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі