У Гонконзі з середи, 1 березня, більше не вимагатимуть носити маски в громадських місцях, уперше за три роки, пише Time.

Голова адміністрації Гонконга Джон Лі сказав, що маски більше не будуть потрібні на вулиці, у приміщенні чи громадському транспорті й з весни «місто повністю повертається до нормального життя». Видання називає скасування маскового режиму «завершенням затяжної епохи СOVID-19».

Міністр охорони здоров’я Китаю зауважив, що маски все-таки варто носити місцях «високого ризику», як-от лікарні чи будинки літніх людей, і додав: «Я з нетерпінням чекаю побачити усмішку на обличчі кожного»,  цитує CNN.

Цей крок зробили й для того, щоби залучити туристів і працівників із-за кордону й відродити фінансовий центр. На початку 2022 року Гонконг уже скасував більшість пандемічних обмежень, зокрема обов’язковий карантин для людей, які приїжджають з-за кордону.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мешканці Гонконгу були зобовязані носити маски з липня 2020 року, зокрема й на відкритому повітрі. У разі недотримання загрожував штраф до 10 тисяч гонконгських доларів (1275 доларів США). На одному з етапів карантину маски вимагали носити навіть під час занять спортом. Унаслідок обмежень ВВП вкоротився на 3,5%, а чисельність населення впала на 187 тисяч до 2022 року, бо жителі тікали в інші міста.

Більшість інших міст в Азії протягом останніх місяців повністю або частково послабили вимоги до носіння масок, зокрема Південна Корея, Японія й Тайвань.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі