Освітня платформа Prometheus і Veteran Hub запустили курси адаптації для ветеранів і їхніх родин.

Платформа розробила три курси, які допоможуть адаптуватися до цивільного життя чи навчать психологічної самодопомоги.

 «Адаптація до цивільного життя. Курс для ветеранів і ветеранок‎‎»

Курс простою мовою пояснює, що відбувається з ветеранами в перший місяць після повернення додому, надає розуміння, що таке психотерапія, допомагає обрати спеціаліста з психічного здоров’я й учить будувати стосунки з близькими під час адаптації.

 «Сам собі терапевт. Інструменти психологічної самодопомоги для ветеранів і ветеранок‎»

На курсі досвідчені спеціалісти розкажуть про техніки, за допомогою яких можна впоратися з тривогою, гнівом чи апатією, а також про навички управління внутрішньою напругою та спостереження за власними думками. Курс розрахований на ветеранів, які наразі не беруть участі в бойових діях і перебувають у відносній безпеці. Програма буде корисний також для членів їхніх родин та інших людей, які хочуть поліпшити свій психологічний стан.

 «Як пережити війну разом: курс для родин військовослужбовців, ветеранок і ветеранів‎»

Курс створений для близьких людей захисників і захисниць. Він навчить долати щоденні виклики й будувати нормальні стосунки за ненормальних подій. Лектори докладно пояснять механізми психіки, що включаються в стресових умовах, навчать обирати корисні стратегії поведінки, а також передадуть досвід тих, хто вже проходив цей важкий шлях. Курс допоможе навчитися наново будувати стосунки з дітьми, батьками, партнерами і з собою.

Курси вже доступні, і на них можна зареєструватися. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ветерани війни, які мали переломи, травми суглобів й інші ураження опорно-рухового апарату, можуть отримати реабілітаційні послуги безоплатно. Як це зробити, читайте за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі