«Київпастранс» списав усі тролейбуси «Київ-12.03», які ще могли курсувати, повідомляє ініціатива «Пасажири Києва».

«Пасажири Києва» вважають, що критичних причин для виведення з експлуатації цих тролейбусів немає. Зокрема, вони вказують на тривалий термін експлуатації й наводять як приклад Будапешт, де курсують автобуси 1986 року випуску, а також Вінницю, де досі їздять радянські тролейбуси ЗіУ-682В.

Активісти ініціативи вказують, що тролейбуси «Київ-12.03» дійсно не інклюзивні, адже не пристосовані для заїзду людей з інвалідністю. «Але в європейських містах давно придумали, що можна чергувати випуски. Тоді кожен другий тролейбус чи трамвай гарантовано буде низькопідлоговим», – додають «Пасажири Києва».

Київ має 83 такі тролейбуси, які випускав завод «Авіант» з 1998 по 2006 роки. Востаннє «Київ-12.03» виходив на маршрути наприкінці жовтня 2022 року, після цього їх «поставили під паркан», кажуть активісти.

«Пасажири Києва» закликали повернути тролейбуси «Київ-12.03» до регулярної експлуатації.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними «Пасажирів Києва», випуск тролейбусів у Києві впав на 25% у період із 2016 по 2021 роки, а на окремих магістральних маршрутах – на 50%.

Водночас у 2005 році Світовий банк порекомендував Києву збільшити кількість тролейбусів на 418 одиниць, адже саме тролейбуси обслуговують найзавантаженіші магістральні маршрути міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі