До Києва приїхав президент США Джозеф Байден, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Джо Байден приїхав для обговорення підтримки України, повідомляють у Білому домі. Він має оголосити про поставки «критично важливого обладнання», зокрема протитанкових систем, радарів повітряного спостереження, артилерійських боєприпасів, а також про додаткові санкції проти російських компаній й «еліт».

Напередодні заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник в ефірі телемарафону заявив, що в МЗС «готують сюрприз», пов’язаний із візитом високопоставлених іноземних гостей у Київ. Згідно із заявами Білого дому, Байден також має відвідати Польщу 20–22 лютого.

До Києва також прибули представники парламенту Ізраїлю. Фото з ними опублікував посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський.

Зранку 20 лютого в Києві, у центрі, зафіксували затори через заходи до Дня пам’яті героїв Небесної сотні. Зокрема, перекритий Шулявський міст і Володимирський узвіз. На Набережному шосе фіксували великий затор до мосту Патона. Крім того, затори є на мосту Патона, бульварі Миколи Міхновського (Дружби Народів), проспекті Лобановського, Повітрофлотському проспекті, Чоколівському бульварі. Користувачі соцмереж також повідомляли про перекриття руху біля посольства США й затримку наземного транспорту.

Дані про затори з лічильника «Офісу трансформації»

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Востаннє президент США Джордж Буш відвідував Україну ще у 2008 році.


Президент України Володимир Зеленський наприкінці грудня 2022 року приїхав у Вашингтон, зустрівся з Джо Байденом і виступив перед Конгресом США.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі