Українські біженці, які прибули до країни після 24 лютого, допомогли зменшити навантаження на місцевий ринок праці, заявив в інтервʼю DPA член правління Федерального агентства зайнятості Даніель Терценбах.

Близько 90 тисяч українців знайшли роботу в Німеччині після початку повномасштабного вторгнення.

За словами Терценбаха, з лютого 2022-го в Німеччині на 65 тисяч більше українців сплачують внески на соціальне страхування, що свідчить про їхнє офіційне працевлаштування. Ще близько 21 тисячі українців працюють на «мініроботах», дохід яких становить до 450 євро на місяць. Це також дозволяє претендувати на соцвиплати.

Кількість працівників із України може навіть збільшитися вже «найближчими тижнями й місяцями», після того як українці завершать інтеграційні й професійні курси з німецької мови. «Ми бачимо дуже високий рівень мотивації, аж до того, що вони [українців] переплачують податки», – підкреслив Терценбах.

Загалом кількість українців у Німеччині за рік зросла в сім разів, свідчать оцінки Федерального статистичного управління у Вісбадені. В 2022 році в Німеччині зафіксували близько 1,1 мільйона українських іммігрантів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В ірландському Дубліні по 800 євро платитимуть орендодавцям, які розміщуватимуть у себе українських біженців. Програма почала діяти 1 грудня 2022 року. Наразі в Ірландії зареєстровані близько 60 тисяч українців, які виїхали через війну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі