Футболісти ужгородської команди «Минай» побилися з командою російського «Шинніка» в турецькому готелі 13 лютого.

Причиною сутички стала «ганебна поведінка» футболістів російської команди щодо працівниці готелю й провокаційні вигуки в бік закарпатців, кажуть у «Минаї». Натомість російські ЗМІ транслюють, що українські футболісти змушували російських співати гімн і побили одного з гравців у ліфті.

Фото: футбольний клуб «Минай»

Наступного дня, 14 лютого, український клуб офіційно прокоментував інцидент: «Бійка дійсно відбулася, але вже на поверсі, де зупинилися росіяни, й у рівних складах. Кількість постраждалих зі сторони «Шинніка» лише підтверджує той факт, що росіяни своїх ще й як «бросают».

Керівник пресслужби українського «Миная» Олексадр Костюк розповів «Суспільне.Спорт» деталі бійки: «Він [російський гравець] просив її [працівницю готелю] звертатися до нього російською. Наш гравець, який був там, звернувся до росіянина: «Виходь, ми тобі пояснимо російською». Він вийшов, покликав ще гравців. Бійки не було ні в холі, ні в ліфті. Усе було в них на поверсі. Коли ліфт зачинявся, вони почали кричати: «Підіймайтеся до нас, ми вам зараз покажемо», звідти почали лунати вигуки «слава Росії». Ми не могли просто стояти у відповідь на це».

Ба більше, після закінчення сутички, коли українські футболісти були вже в номерах, росіяни продовжили бійку між собою: «Тих, хто намагався зупинити сутичку, звинувачили в підтримці України. Утрутитися довелося місцевій поліції, щоб заспокоїти росіян».

Ніхто з українців не постраждав, уточнив керівник пресслужби ужгородського клубу Олександр Костюк.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перед початком зборів у Туреччині футбольний клуб «Минай» просив організаторів не селити з ними в готелі російські команди. Організатори кажуть, що поселити «Шиннік» погодився готель. Ужгородська команда звернулася до готелю Royal Sigunas з вимогою виселити росіян, але їх просто переселили в інше крило.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі