Саудівська Аравія навесні 2023-го вперше відправить на Міжнародну космічну станцію команду астронавтів, і вона буде гендерно збалансована, пише Al Arabiya.

У складі команди дві жінки й два чоловіки. Райяна Барнаві й Алі Аль-Карні полетять на МКС на борту космічного корабля SpaceX Crew Dragon. Разом із ними до польоту готуватимуться двоє астронавтів резерву – Маріам Фардус і Алі Аль-Гамді.

Аль-Карні – колишній військовий пілот, а Барнаві – дослідниця в галузі онкології, яка стане першою жінкою-астронавткою в країні. На МКС астронавти проводитимуть біомедичні й фізичні експерименти.

Місія триватиме 10 днів, її організовує приватна космічна компанія Axiom Space. У складі місії будуть також астронавт NASA Пеггі Вітсон і бізнесмен із Теннессі Джон Шоффнер, пише SpaceNews.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні 2022-го SpaceX запустила першу в історії комерційну туристичну місію Axiom-1. На міжнародну космічну станцію вирушили 4 людини, серед яких були колишній астронавт NASA, ізраїльський бізнесмен і пілот, виконавчий директор канадської інвестиційної компанії й керуючий партнер американської фірми. Вартість польоту для одного члена екіпажу становила 55 мільйонів доларів.

 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі