Президент Володимир Зеленський став першим лідером України, який зустрівся з британським монархом – королем Чарльзом III.

Як пише Sky News, премʼєр Великої Британії Ріші Сунак після зустрічі з Зеленським попросив міністра оборони Бена Воллеса «вивчити питання» щодо передачі Україні винищувачів зразків НАТО.

У промові до парламенту Великої Британії Зеленський зазначив, що «в Британії король – пілот повітряних сил, а в Україні сьогодні кожен пілот – це король», цитує «Суспільне».

Також він подарував спікеру парламенту шолом одного з українських пілотів, на якому написано: «У нас є свобода – дайте нам крила, щоб захистити її».

Після візиту до Великої Британії президент Зеленський має відвідати Францію й Німеччину для зустрічі з президентом Макроном і канцлером Шольцом, пишуть BFMTV й NTV.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Чарльз III був найстаршим і найдовшим прямим спадкоємцем престолу в британській історії. Був принцом Уельським із 1958 року (зараз цей титул перейшов до його сина Вільяма). Після смерті свого батька, принца Філіпа, Чарльз також був Герцогом Единбурзьким.

Офіційно Чарльза III коронують 6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі