Мешканці житлового комплексу Neo Bankside у Лондоні звинуватили галерею «Тейт Модерн» у тому, що одна з будівель галереї заважає їхньому приватному життю, і виграли суд, пише Dezeen. 

Після кількох років судових розглядів суд постановив, що через оглядову вежу галереї «Тейт Модерн», яку прибудували до основної будівлі у 2016-му, мешканці зазнають втручань у своє приватне життя.

Жителі Neo Bankside скаржилися на те, що відвідувачі галереї «постійно спостерігають і фотографують» їхні квартири. Neo Bankside – житловий комплекс преміумкласу. Його звели у 2012-му, за чотири роки до того, як зʼявилася прибудова до «Тейт Модерн» з оглядовим балконом на десятому поверсі. Окрім панорами Лондона, з балкона видно квартири мешканців Neo Bankside.

Фото: «Тейт Модерн»

Позов проти «Тейт Модерн» подали у 2016-му пʼятеро власників квартир, які з оглядовим майданчиком галереї розділяють лише 34 метри вільного простору. Мешканці вимагали від галереї закрити оглядовий майданчик екраном або вжити інших заходів, щоб відвідувачі не могли спостерігати за їхніми квартирами. Спершу суд відхилив позов і рекомендував мешканцям самостійно попіклуватися про захист свого приватного життя. Пізніше справу передали до Верховного Суду.

Наразі невідомо, чи сплачуватиме «Тейт Модерн» компенсацію мешканцям, чи суд обере інший захід; це вирішуватимуть на майбутніх засіданнях.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Тейт Модерн» – галерея модерністського й сучасного мистецтва в центрі Лондона, одна з найбільш відвідуваних у світі. Галерея є частиною британської мережі галерей «Тейт», у якій представлене найбільше зібрання англійського мистецтва 16–20 століть, а також світове й сучасне мистецтво.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі