Національна поліція України в межах кримінального провадження проводить обшуки в організаторів пʼяних вечірок у Києві.

За словами правоохоронців, вони відреагували на поширені в соцмережах відео, де молоді люди вживали алкоголь, а також кривдили й принижували дівчат.

Що це за відео?

Як зазначає телеведуча й директора «Дикого театру» Ярослава Кравченко, двоє хлопців-організаторів вечірок, Андрій і Павло, «накачували дівчат алкоголем і транквілізаторами», а потім робили стрими непритомних і напівоголених дівчат у соцмережах.

Наразі їхні акаунти в Telegram, куди вони, зокрема, викладали ці відео, заблоковані.

Фото: Національна поліція України

Поліція вже встановила імена й місця перебування всіх фігурантів справи. Слідчі дії ведуть за їхніми адресами проживання, в орендованих квартирах і ще в одному з регіонів України.

UPD [20:00]: Правоохоронці повідомили про підозру двом фігурантам справи про п’яні вечірки. Ще шістьом хлопцям вручили повістки до військкомату, пише «Суспільне» з посиланням поліцію.

UPD. До 7 років ув'язнення можуть отримати організатори п’яних вечірок у Києві, які кривдили дівчат і поширювали відео в соцмережах, повідомляють у поліції.

Двох організаторів затримали й помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їм оголосили про підозру за частиною 3 статті 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів. За цією статтею можна отримати від 3 до 7 років позбавлення волі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі