В Івано-Франківську відкрили для електрокарів інноваційну зарядну станцію з сонячними панелями, повідомляє міський департамент інвестиційної політики.

Зарядна станція має систему онлайн-моніторингу виробленої енергії і її споживання.

Протягом «початкового періоду» станція працюватиме безоплатно для всіх користувачів, однак у департаменті інвестиційної політики не уточнили, як довго триватиме цей період.

Можна забронювати зручний час, щоби заряджати електрокар без черг. Зарядні пристрої також обладнали датчиками контролю надходження постійного струму, що має підвищити безпеку користування.

Зарядна станція працює за адресою вулиця Вʼячеслава Чорновола, 128. Її створили в межах проєкту «Партнерство Румунія – Україна», який має на меті помʼякшення клімату й сталий розвиток територій.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні до 2024-го планують створити мережу швидкісних зарядних станцій для електрокарів. Створення національної мережі зарядних станцій для електрокарів в Україні анонсували ще в червні. Тоді «Укргазбанк» й «Енергоатом» підписали відповідний меморандум.


Кількість електрокарів в Україні за 2022 рік збільшилася вдвічі попри повномасштабну війну. Наразі в країні зареєстровано 46 830 електромобілів. Це на 56% більше, ніж у 2021 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: департамент інвестиційної політики міської ради Івано-Франківська