У 2022 році «Укрзалізниця» перевезла рекордну за десять років кількість пасажирів у сполученні з ЄС – близько 1,4 мільйона людей, повідомили в компанії. Це майже вдесятеро більше, ніж за 2021 рік.

Крім того, 600 тисяч людей УЗ вивезла до ЄС евакуаційними рейсами.

Найпопулярнішим міжнародним потягом залишається рейс із Києва до Варшави. За день в онлайн-сервісах «Укрзалізниця» отримує понад дві тисячі запитів щодо купівлі квитків на цей поїзд, але його місткість обмежена 150 місцями на рейс, відзначили в компанії.

Невдовзі кількість місць на маршруті мають збільшити, почнуть використовувати ширші вагони українського виробництва. Наразі до Варшави курсують тільки міжнародні вагони РІЦ, парк яких обмежений.

Упродовж року УЗ також запустила шість нових міжнародних потягів: з Києва й Харкова до Хелма, з Києва й Запоріжжя до Перемишля, з Києва до Перемишля через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль і Львів, а також із Києва до Кишинева.

Загалом у 2022-му «Укрзалізниця» перевезла 16,9 мільйона пасажирів потягами далекого сполучення, ще чотири мільйони людей евакуювали.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні 2023-го після 17-річної перерви «Укрзалізниця» повернула потяг до румунського Валя-Вішеулуй. Напереродні перевізник відновив сполучення Мукачево зі Словаччиною.

Також у 2022 році УЗ запустила програму лояльності, відкрила мерч-шоп і почала створювати фудхол на Центральному вокзалі в Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі