Черкаські айтівці розробили Telegram-бот  ВолонтерВантаж Бот для волонтерів, який допомагає знайти водіїв для доставки допомоги, пише видання «18000» з посиланням на одного з творців боту, тестувальника ІТ компанії Master of Code Global Євгена Бенковського.

За допомогою цього боту члени волонтерських центрів можуть безкоштовно шукати водіїв для доставки гуманітарних вантажів як в Україні, так і за кордоном. Сервіс надає базу водіїв із даними про автівку і її місткість, а також показує напрямок руху кермувальника, що дозволяє волонтерам планувати перевезення гуманітарних вантажів. 

Для водіїв

За допомогою бота водій може залишити свої дані й допомогти волонтерам. Для цього сервіс запитує:

  • контактні дані;
  • населений пункт, де нині перебуває водій (або територія України, або за кордоном);
  • пункт, куди прямує, щоб волонтер розумів приблизну локацію, куди водій їде;
  • дату й час поїздки;
  • тип автомобіля й уміст багажника.

Водій може ввести в систему декілька поїздок, які планує в майбутньому. «Наша система поки не зберігає ніяких персональних даних водія. У ній є лише його профіль й історія поїздок», – говорить Євген Бенковський.

Для волонтерів

Волонтер у системі побачить картки водіїв й інформацію про їхні поїздки. Також йому буде доступна функція, яка дозволяє відфільтрувати кермувальників за потрібними критеріями (волонтер також бачитиме історію поїздок водія, які він здійснював раніше).

У майбутньому в адмінці координаторів волонтерського центру також буде доступна спеціальна печатка, за допомогою якої можна позначити перевірених водіїв. Бот може працювати на слабкому інтернеті, а його дизайн адаптується під девайс. Користування ним є безкоштовним як для волонтерів, так і водіїв.

Завантажити «ВолонтерВантаж бот» для водіїв можна за посиланням, а волонтери можуть отримати посилання на бот і доступ до системи в кабінеті координатора волонтерського центру або звернувшись до розробників.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Для українців, які були вимушені виїхати за кордон, створили застосунок «Подія», з допомогою якого можна знайти допомогу або, навпаки, щоб запропонувати власну й стати волонтером.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

.