Залізничну колію від «Рави-Руської» до Львова почнуть прокладати у 2023 році, повідомляє Львівська обласна військова адміністрація, посилаючись на результати зустрічі голови ОВА Максима Козицького й віцемаршала Люблінського воєводства Польщі Збігнєва Войцеховського.

Ідеться про прокладання колії до залізничної станції в Брюховичах. У 2022 році реалізували перший етап проєкту, на переході «Рава-Руська» – «Хребенне». У межах цього етапу проклали колію від залізничного вокзалу в одному з прикордонних міст на Львівщині до українсько-польського кордону, а також облаштували залізничну платформу, відремонтували вокзал, розмістили пункти митного й прикордонного контролю, відкрили касу міжнародного продажу.

Коли проєкт завершать, то відновлена колія може стати найшвидшим залізничним сполученням зі Львівщини до Варшави, каже голова Львівської ОВА.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку 2022 року львівська міська влада, «Укрзалізниця», а також представники польських громад підписали меморандум про початок відновлення ділянки залізниці від «Рава-Руської». Загальний проєкт передбачає будівництво євроколії між Варшавою й Києвом через Львів.

У лютому, до початку повномасштабного вторгнення, голова Львівської ОВА зазначав, що проєкт створюватимуть у межах програми «Велике будівництво». Із державного бюджету за 6 років на проєкт збиралися витратити 200 мільярдів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі