У Києві відкриють тимчасовий культурний простір Module of Temporality («Модуль тимчасовості»). Це благодійний проєкт Don't Take Fake, який збирає кошти на відновлення культурних памʼяток.

На двох поверхах споруди, яку розробили Balbek Bureau, представлять роботи 25 художників з усього світу. Там будуть полотна, скульптури, інсталяції й аудіовізуальні роботи. 

Простір працюватиме три місяці. Крім показів, також проведуть серію кінопоказів і лекцій. Куратор експозиції – французький критик і головред журналу Beaux Arts Фабріс Бусто.

Це виставковий павільйон із мобільних блоків – вантажних контейнерів, які уособлюють постійний рух і мають можливість релокації.

Конструкцію на замовлення виготовив Чорноморський судноремонтний завод. Усі 27 контейнерів виготовили з металу підприємств, які найбільше постраждали від російської агресії. 

Загальна площа конструкції – 417 квадратних метрів. Стелі не перевищуватимуть 2,3 метра, щоби «нагадувати про дискомфорт, який відчувають люди, ховаючись в укриттях». В інтер’єрі й меблях використано листову сталь з «Азовсталі» й Металургійного комбінату імені Ілліча.

За вхід людина може заплатити, скільки вважає доцільним, кажуть організатори простору Don't Take Fake. На вході облаштують магазин із мерчем, який створили в колаборації з українськими митцями й брендами одягу.

100% отриманих коштів обіцяють віддати на відновлення культурних обʼєктів України, які постраждали від бомбардувань російських окупантів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Balbek Bureau представили проєкт меморіалу «Відкритий перелом» навколо зруйнованого росіянами мосту в Ірпені.

Архітектори пропонують зберегти «перелом» мосту в майже первинному вигляді й дійсному обʼємі. Нове дорожнє полотно хочуть збудувати паралельно зі зруйнованим мостом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі