З’явилася мапа, на якій позначено, де в Києві облаштують нові паркувальні «кишені». Її оприлюднила депутатка Київради Ксенія Семенова.

На мапі позначені паркувальні майданчики, які з’являться в місті впродовж 2023 року. Деякі з них фактично вже існують, у 2023-му їх легалізують, відзначила Семенова.

До кожної локації додали інформацію про те, скільки саме паркувальних місць облаштують, а також про орієнтовну вартість робіт. Загалом на створення паркомісць й організацію контролю за сплатою за паркування планують витратити більш як 400 мільйонів гривень.

«Найбільша претензія з цього приводу – пріоритети. Тому що знову немає грошей на громадський транспорт, на веломережу, на безбар’єрні переходи. Але є на парковки», – пише Ксенія Семенова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві за рік мають облаштувати 2300 нових паркувальних «кишень». Їх облаштовуватимуть, зменшуючи площу тротуарів, газонів і перспективних велодоріжок, відзначили в громадській ініціативі «Пасажири Києва». За словами активістів, програму розвитку паркувального простору Києва на 2023 рік приховали від громадськості. 

Паркувальні «кишені» на вулиці Богдана Хмельницького. Фото: КМДА

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі