У Чернівцях обрали переможців архітектурного конкурсу на проєкт благоустрою парку імені Шиллера, повідомили в міській раді. 

Такий вигляд парк має зараз/Інститут біології ЧНУ

«Основним завданням конкурсантів було знайти найкраще архітектурно-планувальне рішення благоустрою парку, сформувати функціональне зонування території парку, а сформовані зони поєднати зручними й доступними зв’язками, водночас максимально сприяти збереженню наявного біосферного середовища й урахувати складний рельєф парку», – підкреслюють у міськраді.

На розгляді були 17 проєктів від авторів із різних міст України. Переможцем конкурсу обрали проєкт авторського колективу з Чернівців. Колектив отримав винагороду 70 000 гривень.

Парк імені Ф. Шиллера розташований поблизу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Він має досить нерівну місцевість і вихід до річки Клокучка. Архітектори пропонують облаштувати тут зони для відпочинку, спорту й набережну. 

Зокрема, судячи з візуалізацій, планується мотузковий парк, зона відпочинку з амфітеатром, спортивні зони й дитячі майданчики. Облаштують також доріжки для погулянок і смуги для велосипедистів. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У центрі Чернівців замість дороги облаштували пішохідну зону з бруківки й плитки. Це ділянка вздовж Готельного провулку. Там уже встановили лави для сидіння, висадили дерева й планують оновити вуличне освітлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі