У Берліні почала діяти норма закону, яка зобов'язує встановлювати на усіх нових будівлях сонячні панелі, ідеться на офіційному порталі міста. Так у місті сподіваються вплинути на кліматичну ситуацію.

Окрім новобудов, нове правило стосується будівель, де проводитимуть реконструкцію даху. Під час ремонтних робіт у таких будинках також мають облаштовувати сонячні панелі.

Для панелей здебільшого вимагають відвести 30% площі даху. Це стосується як житлових будинків, так і комерційних приміщень та промислових підприємств. Від вимоги звільнили тільки будівлі корисною площею до 50 м².

У Берліні діє система співфінансування для власників будівель, які встановлюють сонячні панелі, місто покриває частину витрат. У 2022 і 2023 роках на програму виділили 23,7 мільйонів ​​євро.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні запустили проєкт «100 сонячних шкіл», у межах якого планують обладнати сонячними електростанціями сотню навчальних закладів в регіонах України, які постраждали через російську агресію. Детальніше про проєкт загалом і сонячну станцію в школі №17 в Ірпені ми розповідали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі