Український застосунок Reface випустив інструмент AI Avatar, який перетворює селфі на артпортрети.

«Щоб запустити AI Avatar, Reface допрацювали відкриту генеративну модель для синтезу зображень і поліпшили її за допомогою власної технології заміни облич. Новий інструмент дозволяє генерувати добірки своїх портретів у різних художніх стилях: від супергероїв й аніме-персонажів до кіберпанку, середньовічної тематики», – розповіли в компанії.

У застосунку з’являтимуться нові стилі, створені й випробувані командою Reface. Користувач отримує портрет, який міг бути створений лише на основі його зовнішності.

«Деякі результати настільки гіперреалістичні, що буває важко відрізнити справжнє селфі від створеного штучним інтелектом. Люди можуть приміряти будь-який образ і розкрити нові грані своєї особистості завдяки машинному навчанню, а художники можуть виражати своє бачення за допомогою нових технологічних інструментів», – підкреслив Діма Швець, CEO й співзасновник Reface.

Для отримання аватарів необхідно завантажити десять портретних фотографій, зроблених із різних ракурсів і на різних фонах, і вибрати бажаний стиль. За 40–60 хвилин інструмент згенерує 48 готових портретів (три спроби по 16 штук).

Вартість користування AI Avatar становить 5,99 долара за кожну ітерацію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Reface – один із найбільш успішних мобільних застосунків від українських розробників. Він дозволяє синтезувати відео за допомогою штучних нейромереж. Наприклад, можна поєднати своє обличчя у відеоролику або GIF. Reface став популярним не тільки в Україні, а й за кордоном. Застосунком користувалися Ілон Маск, Snoop Dogg і Брітні Спірс. Загалом програмою досяг відмітки в 100 мільйонів завантажень в АppStore.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі