Збірна Аргентина стала новим чемпіоном світу з футболу, перемігши у фінальному матчі ЧС-2022 у Катарі національну команду Франції. Це третя перемога аргентинців на світовій першості.

Основний і додатковий час зустрічі закінчилися з рахунком 3:3. Переможця визначили в серії пенальті, у якій Аргентина здобула перемогу.

Перший тайм у Досі закінчився з рахунком 2:0. Капітан збірної Аргентини Ліонель Мессі відкрив рахунок у зустрічі, реалізувавши пенальті, який заробив Анхель Ді Марія. Ді Марія подвоїв перевагу номінальних господарів матчу ще до перерви.

Ліонель Мессі відкрив рахунок у матчі з пенальті

Утім, у другому таймі національна команда Франції зрівняла рахунок. Лідер французів Кіліан Мбаппе скоротив відставання наприкінці другого тайму, реалізувавши пенальті. Ще один гол Мбаппе забив за лічені хвилини, зробивши рахунок 2:2.

Лео Мессі знову вивів Аргентину вперед у другому екстратаймі. Вирівняв рахунок той же Мбаппе, який оформив хет-трик зі ще одного пенальті.


Раніше організатори ЧС-2022 відмовилися транслювати звернення президента України перед фінальною грою.

«Сьогодні президент України Володимир Зеленський мав би виголосити заклик до миру перед фінальним матчем Чемпіонату світу. Катар підтримав ініціативу президента, але ФІФА заблокувала її та не дозволяє показати відеозвернення», – написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.


Раніше редакція The Village Україна розповідала все, що потрібно знати про ЧС-2022 у Катарі, із шеф-редактором Суспільне. Спорт.