У місті Українці на Київщині планують побудувати ТЦ «Трипіль» з амфітеатром, кафе та скейт-рампою.

Проєкт розробляла київська архітектурна майстерня Aranchii Architects. 

«Втілення має на меті не лише створити новий торговельний об’єкт, а й надати мешканцям міста нові зручності у вигляді урбаністичної точки тяжіння з кафе, мініамфітеатром, скейт-рампою й благоустроєм з інсталяціями на тему трипільської культури знайденої вперше неподалік Вікентієм Хвойкою»,  розповідає The Village Україна засновник студії Дмитро Аранчій.

Загалом планується близько десятка крамниць, продуктовий супермаркет і зона кафе. Навесні 2022 року вже мали початися роботи з реалізації, але все поставили на паузу через повномасштабне вторгнення Росії. 

«Децентралізований людиноцентричний мастер-план починається з невеликої плази при вході з боку міста, що насичена інсталяціями трипільської тематики, які продовжуються до іншої плази з кафе, амфітеатром й острівцем зелені, більш розверненими у бік Дніпра. Ще однією точкою тяжіння є скейт-рампа, яка інтегрує у свою структуру й частину фасаду», – описує «Трипіль» Дмитро Аранчій.

Фасад оздоблений брусами, лінійними елементами, які ніби обертаються навколо центрів будівлі й утворюють геометричну поверхню гіперболоїда, що вийшов також чимось схожий на трипільський бінокль. 

Ідея бере свій початок з наявних на ділянці недобудов радянського спорткомплексу, додає Аранчій. Плавний контур було обрано невипадково.

«Ми прагнули перетворити занедбану територію в самому центрі міста на якісний об’єкт, який інтегрується з оточенням, наче він там завжди і мав бути, створити плавний перехід між комерцією та оточенням у вигляді благоустрою, приуроченого місцевій та національній історії, вбудувати проєкт у зону набережної й зробити його направником якісних міських змін», – каже засновник Aranchii Architects. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі