Європейський інвестиційний банк допоможе київському метро позбутися вагонів російського виробництва. Відповідний меморандум про модернізацію транспортної інфраструктури підписали в Брюсселі під час Київського інвестиційного форуму.

Згідно з ним поточна вартість модернізації вагонів метро становить більше 450 мільйонів євро.

Наразі 80% вагонів київського метро російського виробництва, половина з них потребує модернізації або заміни, кажуть у ЄІБ.

Крім того, Європейський інвестиційний банк готовий інвестувати в інші проєкти міста, зокрема в реконструкцію житла, що постраждало від російських обстрілів, і «розширення Київського метрополітену» (з орієнтовною вартістю більше 500 мільйонів євро).

ЄІБ уже співпрацював із Києвом, зокрема над модернізацією електричного транспорту (вартість становила 100 мільйонів євро). Це був перший кредит місту без державної гарантії у 2021 році.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У середині травня стало відомо, що КП «Київський метрополітен» планує відмовитися від вагонів російського виробництва. Точної дати заміни поки що не називають. Наразі 726 із 821 вагона, що експлуатується в метро, були виготовлені в Росії.

Також варшавське метро допоможе київському метрополітену ремонтувати вагони, виготовлені в Росії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі