Найменша конкуренція на ринку праці нині на заході України, а найбільше роботу шукають на півночі, ідеться в аналітиці від «Olx Робота».

На одну вакансію на півночі й у центрі України конкуренція становить у середньому 16 кандидатів, а на заході країни – 13.

Одним із головних факторів зміни попиту на працевлаштування називають виїзд українців за кордон (6,4 мільйона), а також велику кількість ВПО (7,7 мільйонів людей). Найбільша кількість ВПО наразі проживає в Києві (162, 5 тисячі), Харківській (135 тисяч) і Дніпропетровській (71 тисяча) областях.

Найактивніше бізнеси відновлюють у західній частині України – там, за даними «Olx Робота», показники майже відновилися з 24 лютого. З 725 підприємств, які релокувалися до західних областей, 528 уже працюють. Найбільше – у Львівській, Закарпатській і Чернівецькій областях.

«Менша конкуренція на робоче місце, релокація бізнесів, а також більш безпечні умови життя збільшують імовірність знайти роботу саме на заході країни», – розповідають аналітики.

На заході України найчастіше шукають вакансії продавців, водіїв, менеджерів із продажу, швачок і кравців, а також кухарів.

Найбільше оголошень у Львівській (3484 оголошень), Хмельницькій (1886) і Чернівецькій (1479) областях. Найвищу зарплату пропонують у Тернопільській області – у середньому 27 тисяч гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Платять майже так, як в ІТ. В «Olx Робота» розповіли, які робітничі спеціальності зараз найбільш затребувані в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі