Через ракетні обстріли й перебої зі світлом активність на ринку праці в жовтні знижувалася до 15% у пікові моменти, але ринок встояв, повідомляє платформа пошуку роботи Work.ua.

У жовтні приросту вакансій по Україні майже не відбулося (0,3%). У вересні був приріст 16%, а у серпні – 20%. Водночас зросла кількість вакансій у прифронтових регіонах (вдвічі у Донецькій і на 16% у Харківській). Загалом найбільше вакансій у Київській, Львівській, Дніпропетровській, Одеській й Івано-Франківській областях.

Найбільший приріст вакансій у жовтні, як порівняти з вереснем, у категоріях «фінанси, банківська справа», «роздрібна торгівля», «нерухомість», «маркетинг, реклама, PR» і «топменеджмент».

Трохи поменшало шукачів роботи: на платформі розмістили на 8% менше резюме, ніж у вересні. Продовжується тенденція спаду конкуренції. Найнижчу конкуренцію серед шукачів роботи, як й у вересні, фіксують у Закарпатській, Чернівецькій, Миколаївській, Черкаській й Івано-Франківській областях.

Наймеш конкурентні посади – ендокринолог й офтальмохірург. Найбільш конкурентні у жовтні – верстальник, адміністратор салону краси, вебдизайнер, ретушер, спеціаліст чата.

Крім того, у деяких регіонах відбулося зростання зарплат (середня зарплата не змінилася й становить 15 тисяч гривень). Невелике зростання (35%) – у Львівській, Дніпропетровській, Харківській областях.

Серед найбільш високооплачуваних посад, які не пов’язані з IT, – медіабаєр (70 тисяч гривень), водій-міжнародник (40 тисяч), вебдизайнер (31 250 тисяч).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кількість вакансій у вересні зросла на 16%, а конкуренція знизилася на 20%, свідчить статистика Work.ua.


Ринок оренди квартир у Києві після ракетних атак 10 жовтня обвалився на 25%, але швидко відновився, свідчать дані застосунку Bird.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі