ВДНГ переходить на режим економії електроенергії. Протягом двох тижнів комплекс уже скоротив споживання у 2,6 раза, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, повідомляють в «Експоцентрі».

Зокрема, «Експоцентр» стали менше освітлювати. Із десяти ліній вуличних ліхтарів працюють лише дві, які освітлюють Центральну площу та Липову алею комплексу й використовують Led-технології.

Серед закладів громадського харчування на ВДНГ працюватимуть фуд-корти з використанням мангалів, а також ті локації, які забезпечать себе дизельними генераторами й альтернативними джерелами енергії.

Усі резиденти комплексу переходять на альтернативні види опалення: дрова, теплогенератори і власні котли. Серед них – оранжерея, школа Midgard, тропічна ферма «Планета метеликів» й інші локації.

У разі, якщо локація не зможе перейти на альтернативне опалення, вона тимчасово припинить роботу. Перелік таких локацій розмістять на сайті й у соцмережах комплексу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня атакує українські обʼєкти енергетики. Через це «Укренерго» час від часу застосовує стабілізаційні чи аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (уранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі